La resiliència en l’entorn laboral

Versión en castellano

La paraula RESILIÈNCIA es refereix a la capacitat que tenim els éssers humans per sobreposar-nos a moments crítics i adaptar-nos després d’experimentar alguna situació inesperada i que valorem com a difícil, recuperant-nos i sortint enfortits.

De vegades hem d’afrontar situacions realment dramàtiques, però sovint allò que afrontem són petites dificultats que, malgrat no ser importants per si mateixes, tenen un efecte acumulatiu que ens porta a sentir patiment.

Moltes d’aquestes dificultats les trobem en l’entorn laboral.

Ens hem trobat alguna vegada dient o pensant que aquesta persona (un client, el nostre cap, un company…) «m’ha espatllat el dia»? I ser incapaços de treure’ns el malestar de damunt, minvant els nostres recursos per afrontar les situacions posteriors?

Tanmateix estem en un entorn laboral canviant, que ens ha tret o ens traurà de ben segur de la nostra zona de confort.

Ara pot ser el moment de ser conscients que tenim aquesta capacitat, la resiliència, i que ES ENTRENABLE.

Aquest entrenament ens servirà com a factor protector davant d’aquestes situacions que ens estan impactant negativament.

Que podem fer per entrenar la resiliència?

Hi ha diferents aspectes de nosaltres mateixos que podem treballar. I això és important, perquè no centrarem la nostra energia a canviar el que és extern a nosaltres, sobre el que no tenim una capacitat d’influència directa, i la centrarem a portar a terme un pla de millora personal.

Anem a veure algunes idees d’allò que podem fer:

  • Fer-nos conscients de les capacitats que ja tenim, de quines són les nostres fortaleses i recordar altres situacions en el passat que hem valorat com a negatives, que hem superat, i de les que hem tret aprenentatges que ens han servit per ser qui som actualment.
  • Canviar la nostra percepció de les situacions que hem d’afrontar. Deixar de veure-les com amenaces i començar a mirar-les com a reptes que ens aportaran noves experiències.
  • Entrenar-nos en millorar les nostres competències de regulació emocional.

És un entrenament que ens aportarà un alt nivell de confiança en nosaltres mateixos, que reduirà el nostre nivell d’ansietat al moment d’afrontar noves situacions i que serà un pas important cap al nostre benestar.

Això no treu, per descomptat, que siguem agents actius per promoure el canvi cap a una societat diferent.

Carles Rios

Un comentario en “La resiliència en l’entorn laboral

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s